Peminat Misteri

Friday, 19 February 2016

A comeback post

Assalamualaikum.

I thought dat this blog already gone since i didn't visit it for almost 2 years. Its a come back post people.

When I read back some of my own entries, I can't believe that I'm the one that wrote it. Ekekeke. Yeah I know dat maybe there's no reader for this new entry but I don't know why dat suddenly I feel like wanna be an active blogger, again ( perhaps) .

So many changes have happened in my life in this 2 years and hopefully I can share it with you guys shortly.

I'll start my story in a new entry. Like I said before, this is just a comeback post 💁. Till then see ya later, reader.

P/s: I'm sorry for da broken English. I'm not too good in English, but I'm working on it. ✌✌

Thursday, 27 March 2014

The Best Day Ever

Assalamualaikum . Peace Y0 |

Alhamdulillah . God know the best for me . His plans is the best one . Even its not straight A+ , but straight A is already enough for me to make my parents proud of me .





Semoga kejayaan ini akan menambahkan lagi semangat aku untuk terus menempa nama di bumi ini . In shaa Allah dengan izin-NYA .

Sekadar ingin berkongsi cerita bahagia . >.<

Assalamualaikum . * Takde mood nak menaip . So , post bergambar je . ENjoyy !

Wednesday, 5 March 2014

Nilai Sekeping Syiling

Assalamualaikum . Hai . Peace yo =)

Lama tak menconteng kat laman blog ni . Selalu ada je cerita . Tapi bila takde mood nak menaip , mula lah cerita itu lesap dengan sendiri . And at the same time , blog ini akan berhabuk dengan sendiri nya . haha . Sabar je lah . Aku bukan pakar bahasa . Bukan Geng sastera . Lain lah kalau Hebat sastera , Hari-2 aku tulis puisi , ayat yang berbunga bagai dalam ni . Confirm sehari 2 atau 3 post . haha . Aci tak ? >.<


Weh . Amende tu ? Siapa tak kenal ? Angkat tangan macam saya *.* .
Haha . Kalau tak kenal tu , suruh parents hantar tadika balik . Belajar ABC lagi sekali . :P
Okey Back to the title of the post | Nilai sekeping syiling |

Tadi aku keluar dengan kawan-2 . Kononnya pergi pasar malam la kan . Lepas tu dah habis beli makanan apa semua , kitorang pun duduk makan dekat satu kedai kat Tesco . Makan punya makan , datang lah seorang mamak ni . Dia tak cakap apa-2 pun . Just datang intai je . Kitorang rasa  tak selesa pulak . Dah lah tumpang makan kedai orang , tapi tak order apa-2 pun . So , without hesitation , kitorang pggil mamak tu , dan order tea o ais 3 gelas .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Dah habis menjamu selera , kitorang pun nak bayar lah air yang diorder tadi . Kesuma pergi bayar sendiri . Aku intai duit dalam beg duit ( 50 sekeping , 5 ringgit sekeping , 20 sen 2 keping , 10 sen sekeping )

'' Weh , air ni berapa ringgit hah ? ''
'' selalu standard seringgit je . ''
'' Aku rasa 1.20 lah , 20 sen lagi tu upah dia ''
'' Nah , ambik ni ( 5 ringgit sekeping , 20 sen 2 keping , 10 sen sekeping ) . Kau tolong bayar untuk aku jugak . Tapi Make sure tak guna duit yang seringgit lagi kalau lebih dari seringgit air dia . Ko guna je syiling tu ''

..................................................................................................................................................................

'' Berapa air dia , ?''
'' Seringgit doploh sen ''
'' Bak balik baki aku ''
'' Nah , ( Empat ringgit je ) ''
'' Eh , balance syiling aku mane weh ? ''
'' La , berkiranya , kira halal je lah weh ''
'' EH , tak boleh aku takde duit, pokai sekarang . Hahaha ''
'' Nah , ambik ni ( 50 sen sekeping ) ''
'' Baki kau ( 20 sen sekeping ) ''
'' Tak cukup weh , mana sepuluh sen aku lagi . ko patut bagi aku 30 sen kot .''
'' Weh , dah cukup la . AKu bagi tadi 5 hinggit 50 sen . Air 1.20 . Ko patut bagi aku balik 4 hinggit 30 sen . Cukup da lah weh . :P ''
'' Eh eh . My fault . Haha . ''
...................................................................................................................................................................

'' Ieyla , jom teman aku pergi solat kejap ''
''jom ''
'' EH , ko ade duit doploh sen sekeping tak ? Aku nak timbang berat . ''
'' Ade , Nah . nanti ko bayar balik eh ''
'' Taknakkk ! ''
'' Ah , tak kira . Hahahaha ''
..................................................................................................................................................................

See , betapa penting nya duit tu walaupun hanya sepuuh sen . Cuba korang fikir balik . Berapa besarkah nilai sepuluh sen di mata korang ? Mungkin selama ini , duit itu hanya berada di longkang rumah korang ? Cuba imbas kembali kenangan bersama duit syiling sepuluh sen . ! :P





Selamat berbelanja ! Assalamualaikum :)

Tuesday, 4 March 2014

# Wordless Wednesday # 3

Assalamualaikum . Hai . Peace yo =D




Life Makes simple . Keep Calm and smile Guys !