Peminat Misteri

Tuesday, 5 June 2012

mid-year-exam


hye ,
ceewah , lama gila dah kot aku tak update blog nih .
sory-III .
banyak gile dah benda yang aku nak conteng kat sini juz tak terkeluar .
okey , cakap sal topik entry aku kali nih , 
MID YEAR EXAM
actually da lame aku nak tulis benda nih ,
tapi ntah la , ad jer halangan . haha . ;)

kalau cakap jer sal  EXAM ,
perkataan ' copy and paste ' dah memang biasa ,
kadang-II nak tergelak pun ad tgok keadaan dalam kelas tuh .
* kitorang memang hipokrik !
asal jew LINE CLEAR ,
operasi ' copy n paste ' mula lah dijalankan ,
tapi dengan hati-II lha , coz bimbang kantoi dgn cikgu .


tapi kitorang tade lha sampai bawak buku masuk exam ,
or conteng mane-II ntuk ditiru ,
kitorang juz BERBINCANG  ! haha
but , bukan semua kitorang bincang ,
juz yang btul-II tatau jer okay !

and , masa exam dijalankan ,
mula lah kedengaran bisikan-II halus , 
* hok nih wat gano ?
* eh ? gano doh hok nih ?
* nom 8 gapo jawapey ?
* mg kiro ganoe hok ni ?
tu , kalau yang kertas subjektif ,
tapi kalau dah kertas objektif , boleh tengok lah macam-II simbol !
hahaha , kadang-II nak ketawa sorang diri tengok keadaan nih ,
tapi apabila da abes sekolah comfirm we'll miss  this memory damn much .

ok , done !
tak na lah story sal ' copy and paste ' dah
now we talk about study for exam !
aku rasa dis exam , memang aku n kawan-II struggle gila lha kot .
not as PKBS 1 , 
tapi memang kadang-II abes gak kesabaran kitorang malam-II kat tempat study !
bising siot ! nak study pun tak masuk kepala .
apa ag nak hafal , lagi lah pening kepala .
tak satu pun ingat apa yang dihafal .
last-II , study kitorang kat tempat study SIA-II
tu yang geram tuh ! tak pasal jer buang masa study time tu .
nak larang budak-II lha konon , yang kita tu bising tak khabar pulak !
nak jer aku sound ! tapi fikir-II balik tak de guna gak ,
bukan dorang dengar pun ,
buad aku MALU ada lha .
lagi pun , nanti tak pasal-II kejadian 2 tahun lepas berulang balik * ngeri
akhir-II , kitorang terpaksa lah study lewat malam .
dah nak buad camne , masuk bilik tuh baru ad chance nak menghafal .
tambah-II aku n kawan-II nih kelas yang ambil ARAB
lagi lha kasihan , banyak doe benda kitorang kena hafal .
and kitorang perlukan suasana yang sunyi untuk menghafal .
tapi sabar jer lha dengan keadaan study-prep yang dah macam ZOO !
bukan setakat macam zoo , tapi dah mengalahkan zoo !

# okay , thats all from me bout da exam ,
dunt forget doa kat aku eh !
hope aku dapat maintain kan result aku exam lepas 
or can get better than last exam . :D

6 comments:

Payeh Kuced said...

adehh . bole la nak tunjuk result ehh . ak malu nak tunjuk result :(

x terer mcm hg pon :(

yes ! will miss this damn so much !

aNis said...

aih , hang lagi terer dr aku lha ,. bagai semut ng gajah nk bnding aku ng hang ! haha , tu lha kan , miss bagai nak gila kalau engat balik .

kay_are said...

macam2 cite kelakar bile ingat pasal exam ni.. tibe2 rase nak g sekolah balik.. tahniah! trornye arab dapat A.. bio tu leh usaha lagi.. =)

aNis said...

haha , memang pom , zaman sekolah memang best kan ! tanxs , tade lah terer sangat pom , haha . bio tuh ntah lah , no comment ,

N.Aima K said...

wah tahniah!! teruskan berusaha ;)

aNis said...

N.Aima K | haha , thanks , i will . ;)