Peminat Misteri

Saturday, 15 September 2012

POLIS OR TEACHER ?


Hye , Lama gila dah kot aku xupdate blog aku nih .
Dah terabai gila Blog aku ni .
Sory , memang bnyak mende nak cite juz kekangan masa N xdek Idea .
Well , 3 minggu terperap kat hostel dah boleh buad otak aku ni membeku mgkin .
Medulla Oblongata Aku dah xdpt brfungsi dgn baik .
Err , Mgkin korang sdg blurr & trtnya-tny apa itu ?
Tu Nama Benda yg ade kat dlm otak kita ni .
Em , Mgkin ! Aku fail terus kalau cakap pasal BIO . Hehe .
Meh brlagak Bgai aku ckg sdg mngajar dlm kelas .
Okey pelajar-II , nanti besar nak jadi apa ?
Doktor , cikgu , angkasawan , ultraman , cicakman . etc .. bla . bla ..
Err , Ni lha yang aku nak kongsi ngan Korang hari ni.
Korang mesti ad cita-II masing-II kan ?
 Tipu lha kalau cakap takde .
Actualy , Aku Blurr ngan ambition aku sndiri .
Aku taktau Nak jadi apa .
At first aku nak jadi polis .

Insp Anis
Err , Segak nya aku !
Ni lha yg aku duk idamkan selama ni .
Asal org tanya jer ; Eh , kau nak jadi apa ?
Nih lha answer aku . I wanna Be a Policewoman .
 
Tapi kadang-II aku ad Terpikir .
Is it true I wanna be a police ?
kawan-II pun selalu ckp ,
''Ka , Aku rasa kau lebih baik jd cikgu ADDMATH lha .
Rugi lha kalau kau jadi polis .
Takkan kau nak biarkan minat kau kat ADM hilang camtu jer .''
 
Err , Aku pun ad terpikir gak semua tu .
Then Aku decide nak Jadi cikgu Addmath .
Tapi , ..Ntah . Aku x comfem ag Ambition aku .
Err , Blurr !?$%
 
 
 
 

4 comments:

*zafirah* said...

semakin lama kita belajar smakin la kita akn thu ambition dan minat kita sebenarnya..
teruskan berusaha dear^^
jemput singgah beri pndapat di blog fira ya?Terima kasih banyak2^^

faizrin said...

yeah . sama situasi mcm saya . haha . kalau nak jadi cikgu kita kena ada minat yang mendalam . tahan dgn perangai budak budak nanti . tp kalau polis kena bekerja siang malam . akn dipanggil bila-2 saja . pilih dgn bijak . do ur best insp ANIS :D

Hans said...

lama2 nanti kerja lain pula
hahaha

sieyzu eiyka said...

Fira : a'ah . mgkin this not da rite time for me to think about it yet . haha . thanks btw .

Faizrin : Haha , rasa mcm polis dah terkubur coz skarang dah mula pakai Spectacle .So , No insp anis . mgkin akan dtg new ambition . haha .

Hans : yes , absolutely rite . betul sgt la tu .. :)