Peminat Misteri

Friday, 10 August 2012

Semakin Terasa ?

 
 hye readers !
so , camne persiapan raya korang ? dah siap blum baju raya ?
haa , sape yang belum ada baju raya tu , pegi ambk suis mercedes, p kedai skrg jgak beli !
haha . takut t habes kang ade lha plak yg tak raya 
bukan apa , aku takut korang raya berlinangan ngan air mata jer takde baju raya .
but actually , takde mende tuh semua pun boleh raya ag .
tapi dah memang menjadi adat kan , semua benda tu ?
kalau takde rasa macam weird jer pulak .
tapi korang mesti ingat tau , berbelanja pun pandai-II lah lah , jgn sampai terlalu membazir
kita mesti ingat , kasihan kat orang yang tak brapa berkemampuan.
mesti raya dorang ala kadar jer .
tapi sebenar nya , aku rasa raya dorang sebenarnya lebih meriah dari taya kita tau .
nak tau tak knapa ?
coz , mereka sambut hari raya dgn pnuh kesyukuran & saling bermaafan dgn sepenuh hati .


okey , back to the topic !
sekarang kalau pasang radio pun dah dgr lagu raya kan ?
kat supermarket mana-II pun sibuk buat promosi sempena raya .
kasut la , baju la , beg la . macam-II la . sampai aku pun rambang mata tengok semua tu .
pendek kata semua benda pun dah berkait dgn raya .
cam sekejap jer kan bulan yang mulia ni?
pejam celik pejam celik hari ni dah hari yang ke 22 kita puasa .
tapi cukup tak ibadat kita sepanjang bulan ni ?
harap-II semua ckup la eh . aku pun takde lha ckup sangat pun .
tapi alhamdulillah , aku masih boleh jaga yang wajib dan masih diberi kudrat untuk membuat ibadah sunat
 Haa , semakin terasa kan raya ?
warna apa baju raya korang ?
aku tahun nim tema warna GOLD ! haa , sape yang sepadan ngan aku tu cer kabo ?
HAHA . ok lah .
tu jer untuk kali nih !
*ps | semoga sama-II la kita tambah amalan untuk hari-II yang tggal dalam bulan Ramadhan ni . ;)

4 comments:

Enchek Kamen said...

nak gold gak lah!! hehe ^^

Payeh Kuced said...

warna 1 malaysia !

*zafirah* said...

Allah saynag org yang bersederhana kan dear?:))

http://xiexiepinky.blogspot.com/2012/08/i-am-masscomers-semester-1.html

sieyzu eiyka said...

kamen| ok . nanti enchek kamen letak gmbr lam blog eh ! nak tgok gak wne GOLD enchek kamen tuh ! HAHA

payeh |haha , mg gak . sokmo doh . plik-II lalu ! :P

zafirah | a'ah . memang pun . ;)