Peminat Misteri

Friday, 10 August 2012

Times to G O !

hye dear readers .
Haa , hari ni sihat tak ? camne puasa letih tak ?
Hope korang dapat bersabar lha ea . Dah tak lame pun lagi nak sampai waktu berbuka kan ?
Tadi sahur dgn lauk apa ? aku sahur ngan IKAN + BUDU jer . * makanan asasi org kelantan !
Um , nampak nya Blog ni akan terabai lagi lha untuk 1 minggu yer ! * sory .
Dah nak buad camne , adat lha budak sekola yg tggal kt ostel .
Tapi actually aku suka tggal kat ostel * walaupun skarang dah tak macam dulu.
I means keadaan ostel yg dulu . Sekarang aku dah tak rasa enjoy duk ostel .
Ntah lha . Banyak perkara yg aku tak suka bila cakap pasal ostel sekarang.
Okay . IGNORE it !
Hari ni aku dah takley bukak pose kat umah . Sob3 . :(
coz petang nih aku kena '' CHECK IN HOSTEL ''.
so , looks like petang ni bukak kat ostel lha ngan kawan-II . 
Abaikan mood sedih aku tuh !
Ni nak tanya korang 1 Question .
Kalau diberi peluang untuk korang pilih ,
 korang prefer nak raya kat RUMAH or kat KAMPUNG ?
cer kongsi siked pendapat korang .
Tahun ni maybe aku raya kampung kot
coz nenek aku yg tggal sekali kat rumah dah pergi menghadap ILAHI .
so , sekarang aku ad nenek & datuk sebelah umy jer lha yg tggal kat kampung .
Of course lha aku balik raya sana .
Raya kedua maybe baru balik rumah sendiri .
Korang ?
KAMPUNG ?

ATAU

RUMAH KEDIAMAN SENDIRI ?

LU PIKIR LHA SENDIRI !

p/s : sape-II yg jenguk blog aku tu insyaallah akan dijenguk kembali minggu depan !


10 comments:

Hans said...

rumah sendiri bersama family
kampung pun okay

kay_are said...

tak kesah.. bile dah beso ni raye kat mane2 pun lebih kurang same je.. pas raye still dok kat umah je =P

*zafirah* said...

Dear,sedap tak budu?Fira tak pernah makan.Hihi.
Salam Aidilfitri juga,jemput la singgah di blog fira :)

sieyzu eiyka said...

Hans ; memang pun, kalau ikut hati memang nak raya kat umah .
kay_are ; haha , actually same jer suasana raya kat mane-2 pun kan ,
zafirah ; haha , yup ! memang best pun !

Hans said...

owh..tapi kena balik kampung?

sieyzu eiyka said...

yup . seems like that . :(

Analisis Forex said...

setelah baca postingan ini, saya jadi kangen kampung halaman

Mbah DUkun Konyol said...

Selamat ya, pulang kampung alias mudik, ketemu sanak family. bahagianya :)

WOman info said...

saya ikut bahagaia jika Sieyzu kumpul bersama keluarga :), happy aidil fitri

izzad bahruddin said...

dua2 ok!selamat menyambut hari raya!