Peminat Misteri

Sunday, 18 November 2012

Tabahlah Menghadapi Ujian

Hye .
tadi aku pergi lha blogwalking kat satu blog ni .
bila aku baca-II entry dia ,
ternyata parents dia dua-II da kmbali ke rahmatullah .
em , kasihan kan dia ?
tapi kita yang masih hidup ni
LIFE MUST GO ON !


setiap orang yang hidup mesti akan pergi jugak ,
cuma yang membezakan masa jer .
Semua tu dah ditentukan oleh NYA .
So , tabahlah dalam menghadapi ujian NYA .
DIA memberi ujian kepada kita , bukan kerana ingin menyeksa kita .
Namun DIA ingin menguji seteguh mana keimanan kita terhadapNYA .
sesungguh nya setiap yang berlaku itu pasti ad hikmahnya .


Sentiasalah berserah diri pada YANG ESA .
Sesungguhnya DIA lah sebaik-baik tempat untuk mengadu .


2 comments:

Encik H said...

people we can't live without..but have to let go..huk2..tacing aih..:'(

sieyzu eiyka said...

Yes , macam susaa jer nak time kan . tapi kita kena time ng redha jer la da trsurat ajal dy .