Peminat Misteri

Sunday, 2 December 2012

Header Mempengaruhi Mood Blog ?

Assalamualaikum | Gud Morning .
Begins your morning with smile yeah . :D
Err , perasan x header aku kerap kali berubah ?
Haha . ekcely aku borink dgn header yg sama .
Dah bnyak koleksi header blog aku ni .
Tapi yang aku save 3 jer .
sebelum header nih , bnyak lagi sbnarnya .
Tapi aku xegt nak save .
err , header nih nampak macam feminin siked . Mgkin .

Akibat keboringan melihat header yang sebelum ni ,
dengan berbekalkan kreativiti yg ada , * ceewah macam lha aku ni kreatif sgt . kua-II .
Aku menukar header yg sedia ada .
Header ni quite simple .


okay , ni header blog aku sekarang .
Mungkin header ni nampak kebudak-budakan siked ,.
well , thats me . :D
Tapi aku lebih tertarik dengan header ni berbanding header sebelum ni .
Bagi aku , header ni nmpak ceria dan berwarna warni .
Its not too crouded .
header nih terhasil lepas blog aku bertukar wajah .
Sebelum ni , blog aku berlatarbelakangkan wrna BROWN .
Tapi aku rasa malap jer wrna tu , 
So , aku try guna warna yg cerah '' COLOURLESS '' . Yes , putih !
mungkin dgn gabungan pink putih , mnampakkan blog aku ni simple .

Ouh ya , aku buad header guna photoscape + gimp .
Dulu da prnah cuba guna photoshop .
tapi xpndai lha nak guna software tu .
Susaah lha . * bagi aku .


 P/s : pendapat korang camne ?

8 comments:

Leeza dayasari [santai leeza] said...

leeza nak guna photoscape pun tak reti. selalu buat edit picture jew... hehehe

Tauke Budu said...

ok la tu..sesuai dengan jiwa..
tapi kan..mula2 mmg kita rasa tu header yg terbaik kita pernah buat then bila kita buat heaser baru, header laam kita rasa hodoh pulak..ke i'm the only one yg rasa macam tu? ekk

sieyzu eiyka said...

Ouh ya . ANis da mmg biasa guna 2 software ni . godek-II tuto kat google jer . huhu . tapi header leeza cntik dah . :D

sieyzu eiyka said...

Haha , Yup Tauke budu . Thats rite . Manusia kan mmg xprnah puas dgn apa yg mreka ad . Same with me jgk . Coz tu oweys tkar header , lau dah lama guna header same , nmpak xcntik lha pulak header aku buad ni . Haha . :D

fLuFF FArAH said...

hehe.. untong la kau . aku mmg jahil lah pasal hedaer kebenda nih. tak reti. buta IT. tengoklah blog aku pun tah pape je, tapi aku puas aty la. hehe.

pink really suit u . n mmg kau suka pink pon kan ?
well,, mostly la pompuan mmg suke warna nih including me.

cuma skunk aku nak ambik aura lain so aku letak combination colour yang totally mystery la . aura untuk taun depan tuh . 2013. kah3

eh , aku da penah komen pun kat sini. pelik la bukak2 je xde komen aku. mgkin mase tu not fully published aku da tutup kot. heee..

nice blog. simple n not too crowded.

p/s: thanks 4 the bloglist. terharu sesangat. kah2

sieyzu eiyka said...

Haha . Aku pun godek-II tuto kat google jer syg . Err , your blog not bad . Okeii da tuh ,. Asal ko puas hati dgn apa yg ko buad dah .

Haha , nak kata fanatik pink tu tade lha . Tapi boleii lha .

Thanks for da praise . Hee . Ilham aku sndiri .

p/s : Most wc . tarak hal .

Leeza dayasari [santai leeza] said...

mekasih ckp header sy cntik. edit guna power points jer tu....
act yg ada camera kat tgh pun cntik.

sieyzu eiyka said...

Most wc sis . :D . Sy xpandai guna power point . Huhu . :D