Peminat Misteri

Saturday, 8 December 2012

Holiday Is Fun

Assalamuaaikum | Haii . :)

Err , OK . Header aku bertukar lagi . Actually , mula-II buad nampak cantik , tapi kalau dah lama , it seem too simple la , too crowded la .Biasa lah kan manusia , never appreciate what they have . :D . * kena batang hidung sendiri . 

Holiday is Fun . Ayat ni da memang biasa budak sekolah aku dengar setiap kali cuti sekolah . Whether cuti pertengahan tahun or akhir tahun . ' Cuti Itu Seronok ' ? Yes , cuti memang seronok . Tapi Holiday is fun sekolah aku ni berbeza siked . Holiday is fun sekolah aku means homework . Err , memang perkara yang sering meniti di bibir setiap guru namun paling tidak digemari oleh pelajar-II . Well , cuti is time for rest right , student ? Haha . Tapi Alhamdulillah , cuti ni homework aku tade lha banyak sangat and mostly dah finish .:D.

Ni senarai homework aku ( xtau lha kalau ada yang tertinggal tu )  :

1 . Sinopsis bab demi bab novel sutera dalam lukisan ( Done )
2 . Shortnote sejarah Form 5 ( Done )
3 . Shortnote Kimia Form 4
4 . Soalan BI ' Catch us if u Can '
5 . Soalan BIO
* Shortnote ADM Form 4 ( favourite subjek , Cikgu xsuruh buad pom aku buad )

So , Yang belum aku buad ada 3 lagi . Sekarang aku tengah buad shortnote Kimia , Tapi ada jer yang menghalang aku untuk menulis . Dakwat pen habis lah . Nak bloggim lah . Nak main tu , main ni . Ntah lha , macam-II kekangan .

Err , Bio pulak 1 hal . Da lah its not my favourite subjek & aku akui memang aku low siked subjek ni . And masa mana cikgu bagi kertas bio sebelum cuti pun aku tak tau , last-II , aku xley buad lagi lah kerja ni coz Xde kertas . Tunggu nak fotostat kawan punya .

BI pulak , foolscap paper xde . Hadoii , Banyak jer alasan nya kan . Satu lagi , aku xfaham soalan tu nak apa . Haha . =,=

InsyaALLAH sempat siap sebelum bukak sekolah . xD .



* Tadi tengok nasi lemak kopi 0' di TV9 , dapat 1 info untuk dikongsi bersama . Penggunaan ' KAN ' di akhir ayat sering digunakan dalam kalangan rakyat MALAYSIA untuk kepastian & juga sindiran .

P/s : Harimau Malaya Main elok-II ok malam ni . We're always support you . Chaiyook ! Semoga dapat melangkah ke Final . =.=




8 comments:

kyo_9 said...

bio x best..
tapi masa depan terjamin.. hmm~

sieyzu eiyka said...

Yup , Betul tu . Ramai da ug cakap gitu . Tapi ntah lha . pintu hati ni xtrbukak jugak untuk minat bio . Kalau da kita minat something tu baru senang utk belajar rite , ? =.=

P/s : Sedang mencuba utk minat subjek ni .

kopi pasta said...

ADM menda alah apa? Bio? hahahahahhaha subjek yg ak paling K.O..byk sgt nk kne hafal dgn Bio smpai jd BioL @_@

sieyzu eiyka said...

Haha . Ko ni memang lah kan . ADM pom ko taktau mnde . Try search pakcik Googe . Muahaha . ADM = Additional Mathematics . Ko xamek sbjek nih eh dlu ?

Err , memang boleh geng lha ngan aku , Aku xleyh sgt kalau hafal banyak-II ni . Otak aku otak nombor . Bab hafal , Sory man . haha . Bab 1 pun aku tatau mende BIO . :P

fLuFF FArAH said...

eh eh .. BIO tu. best kalau kena ngan cikgu yang serba tahu . ni , kalau tanya lebih siket , n die jawab " awk tak blajar lagi . tunggu fom 5 baru blajar ," mmg hampeh la..

dah la aku nih suke bab2 menanya soalan luar topik. =.="

tapi , soalan BIO la yang paling siked aku sentoh . aku akui . bosan tahap giga .

bagus la kau . da siap homework , mostly;. tahniah .. kih9

sieyzu eiyka said...

Kua-II . Dok penah wjud ag lam kamus hidup aku , BIO TU BEST . Ibarat mg nok uyak ADM TU BEST lha . :P

Eh , ngata kat cikgu mano nih ? Hahaha . Maceii tau jerr .

Muahaha , thanks btw .

fLuFF FArAH said...

hehe.. cikgu nih,, kau tak kenal. kat tempat tusyen aku la..

BIO bosan kalau tak tau. mcm ADDMATH jugak kahkahkah.,.

sieyzu eiyka said...

Haha . Ko ni memang lha kan . Asyik-II nak kaitkan ADM ngan BIO ! :P